Brouwerij de Mythe ontstond in de lentedagen van 2020, met passie en fascinatie waren wij op zoek naar de lekkerste hoppen en gisten. Een zoektocht naar de unieke smaken die ons hart sneller deed kloppen. Wij streven ernaar om bier te brouwen wat anders durft te zijn, wat gebruik maakt van smaken die wij nergens anders proeven. Met die missie in ons hart gaan wij de toekomst te gemoed.

Edwin Mol

Druïde

Edwin Mol, brouwer en de drijvende kracht achter de Mythe, heeft al jaren een passie voor bier en brouwen. Water, mout en hop. Drie ingrediënten die samen vergisten tot iets magisch. Die fermentatie is waar Edwins liefde voor brouwen begon. De natuur die ons de ingrediënten en tijd geeft om iets moois te maken. Deze passie wakkerde het brouwershart van Edwin aan. Brouwend in zijn schuur, zoekend naar de juiste smaak. Na jaren hobbyen ontstond daar een bier wat Edwin niet voor zichzelf kon houden. De Dryade, met haar complexe tonen van dennentoppen en bosvruchten, was het bier waar Edwins hart van oversloeg. De geboorte van de Dryade markeerde het ontstaan van onze mooie brouwerij, Brouwerij de Mythe.

Carola van Vliet

Minstreel

Als proefmeester is Carola onze rots in de branding, met een sterk gevoel voor smaak en een duidelijke visie. Terwijl Edwin in de schuur zijn Dryade aan het brouwen is, is Carola druk in de weer met hoe Brouwerij de Mythe de wereld in komt. Op social media en op de website zien we haar kunde terug en weet zij onze brouwerij richting te geven. Edwins passie voor het bier sloeg over op Carola en zo bundelende zij hun krachten. Als eerste proefmeester is Carola daar om alle probeersels te proeven en te testen, en zo onze bieren te tillen naar een hoger niveau.

Peter-Jan Wittebol

Troubadour

Orpheus, Titanen, de Cerberus of het gehele pantheon van Olympus. Een liefde voor geschiedenis en mythologie is wat Peter-Jan zijn leven lang heeft gefascineerd. Boeken en verhalen absorbeerde hij en hij heeft maar een klein excuus nodig om een bevlogen verhaal over koningin Didi of Prometheus te vertellen. De liefde voor deze oude verhalen kruisen Edwins passie voor mystiek en theater, deze samenkomst leverde een bijzondere kijk op het brouwen op. Edwin laat zich inspireren door de oude mythes die Peter-Jan, als verhalenverteller, creatief verbind aan onze unieke bieren.